Etter massiv tilstrømming de siste årene, er det nå tydelige tegn til at kapitalen beveger seg bort fra fremvoksende markeder.

Laveste på fem år
Ikke siden desember 2008 har investorenes tillit til markeder som Kina vært lavere, ifølge en fersk undersøkelse blant internasjonale fond utført av BoA Merrill Lynch, skriver CNBC.com.

Rapporten viser at rundt ni prosent av fondene var undervektet i fremvoksende markeder, den første registrerte undervektingen siden 2009 og ned fra tre prosent overvekt i mai.

«Totalt sier 25 prosent av det globale panelet at fremvoksende markeder er det området de mest sannsynlig vil være undervektet i de neste tolv månedene - det laveste nivået noensinne», heter det.

Frykter farten avtar
Den negative holdningen er knyttet til frykten for at veksten i Kina vil bråbremse. Selv om dette ikke er hovedscenariet, bidrar den økte bekymringen til at penger tas av bordet.

Rundt 31 prosent av de regionale forvalterne sier at Kinas økonomi vil svekke seg de neste tolv månedene, sammenlignet med åtte prosent i mai.

Frykten for at den kinesiske dragen vil sakke av farten har fått en rekke banker og meglerhus til å nedgradere utsiktene for 2013, der veksten tidvis anslås til å falle under syv prosent i andre halvår, ifølge CNBC. Kinas offisielle mål er en vekst på 7,5 prosent.

Internasjonale fond har imidlertid handlet på frykten, og trakk i forrige uke 5,76 milliarder dollar fra fremvoksende markeder, som er det høyeste nivået sålangt i år, ifølge EPFR Global.

Ser mot Europa
Kapitalen flyter i større omfang til Europa, ifølge BoA Merrill Lynch.

Rundt 6 prosent av fondene opplyser at de er overvektet i europeiske aksjer i juni, opp 14 prosent fra mai da 8 prosent var undervektet i regionen.

«De største positive oppsvingene var innen telekom, finansielle tjenester, banker og kjemivirksomhet», heter det i rapporten

Les også:
<b>Rentesjokk i Kina</b>

Vil bygge hotellgondol i Kragerø-skjærgården

<b>Spår langvarig børsoppgang</b>

Advarer mot «forrædersk» stimulansekutt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.