Euro faller mot dollar og yen, som følge av spekulasjoner om at en økonomisk svekkelse i eurosonen vil tvinge Den europeiske sentralbanken (ESB) til å vurdere rentekutt.

Dollar stiger mot de fleste av sine 16 største handelsvalutaer, etter at en kinesisk produksjonsindeks falt og børsene i Asia ble svekket, noe som styrker etterspørselen etter dollar som tilfluktsvaluta, skriver Bloomberg News.

Samtidig er yen lite endret mot dollar, som følge av utsikter til at Japan er klar for ytterligere intervensjoner for å hindre kursoppgang i landets valuta som kan true en eksportledet økonomisk gjeninnhenting.

Australske dollar er svekket etter at landets sentralbank reduserte nøkkelrenten.

-Det er absolutt bekymringsfullt hvor svak europeisk økonomi er for tiden. Et rentekutt i Europa vil kunne komme neste år. På kort sikt vil euro ganske sikkert falle i retning av 1,35 dollar, sier Joseph Capurso, valutastrateg i Commonwealth Bank of Australia i Sydney, til nyhetstjenesten.

Norske kroner er i halv åttetiden om lag seks øre svakere mot dollar, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs mandag kveld, mens kronekursen mot euro er svekket med om lag en øre.

Euro ble handlet til 1,3858 dollar i New York sent mandag kveld, mens dollar på samme tidspunkt ble omsatt for 78,17 yen.

Morgenens utvalgte valutakurser:

Les også: Tredje dag med oljeprisfall (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.