Inspektørene undersøkte rutinene for styring med temperaturer, orden, renhold og personlig hygiene. Av 156 kafeer og restauranter som ble sjekket mellom november ifjor og februar i år, var det bare 40 som hadde ingen eller kun bagatellmessige mangler.

Hos 26 av spisestedene var avvikene så alvorlig at de kunne være helseskadelig for gjestene. Tolv av disse ble helt eller delvis stengt, men er nå åpnet igjen etter en ny inspeksjon.

- Andelen med så store mangler at det medfører helsefare er urovekkende stor, sier seksjonsleder Solveig Eriksrud i Mattilsynet.

Spisestedene ble plukket ut slik at alle geografiske områder i de tre kommunene skulle være representert. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.