Oljeservice-teknologiselskapet Sevan Marine vil innføre ytterligere tiltak for å redusere driftstap og kontantbruk, ifølge kvartalsrapporten onsdag.

Tiltakene inkluderer en ytterligere reduksjon i bemanningen på 15-20 prosent, frivillig lønnskutt, forenkling av strukturen og en fortsatt streng kostandskontroll, opplyser selskapet.

Sevan har 69 ansatte i den norske virksomheten, hvorav 43 ved hovedkontoret i Arendal, 22 i Oslo og fire i Bergen. Det tilsier en nedbemanning på 11-14 ansatte. I tillegg har Sevan kontor i Singpore.

Det er imidlertid ikke kjent hvordan kuttene fordeler seg.

Tiltakene som Sevan lanserte i første kvartal ifjor har redusert kostnadene med fire millioner dollar per utgangen av 2015, ifølge rapporten.

"Antall ansatte har blitt redusert med 30 eller over 25 prosent i Sevan Marine. Ytterligere kostnadskutt ble gjort i fjerde kvartal 2015, inkludert iverksettelse av midlertidig permisjon for enkelte ansatte, konsolidering av kontorene i Arendal og avslutningen av samarbeidsavtalen med CeFront", heter det.

Sevan Marine engasjerte i april 2015 meglerhuset Pareto for å utforske strategiske alternativer for selskapet.

Prosessen har blitt forsinket som følge av at Sevan mellom juni oktober ifjor ble trukket inn i etterforskningen knyttet til korrupsjonskandalen i det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras.

"Selskapet fortsetter arbeidet med å utforske strategiske alternativer for Sevan Marine", heter det.

Sevan Marine vil ikke utbetale utbytte for 2015. Et ekstraordinært utbytte i 2016 kan imidlertid bli vurdert avhengig av utviklingen i løpet av året, ifølge selskapet.

"Sevan Marine tror at med den solide kontantbeholdningen og kostnadsreduksjonsplanene, så har selskapet ressurser og evne til å stå i mot den nåværende aktivitetssvekkelsen", heter det i kvartalsrapporten.

Sevan Marine-aksjen er opp nær 9 prosent på Oslo Børs sålangt i år, og over 20 prosent de site tre månedene. Selskapet verdsettes til nær én milliard kroner.

Følg markedet på DN Investor

Les også:
Oljekommentaren: - Det vil ikke bli noen avtale om produksjonen

Asia i dag: Utelukker ikke massiv devaluering

Vimpelcom-bestikkelser skal tilbake til Usbekistan

Donald Trump har vunnet i Nevada

Se DN Tv: Lansering av Samsungs ny mobilflaggskip

Samsung Galaxy S7 lansering
Gjennomgang av de nye flaggskipene til Samsung.
02:48
Publisert:

 
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.