Andrekvartalstallene til det børsnoterte meglerhuset ABG Sundal Collier viser en innteksvekst på 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser selskapets kvartalsrapport.

Totalt endte inntektene på 282,7 millioner kroner, mot 225,8 millioner i for samme periode i fjor.

 

Bonusøkning

De gode tallene kommer selskapets partnere til gode:

Totalt utbetales 68,3 millioner kroner bonus og resultatdeling i andre kvartal. Det er en oppgang fra 42 millioner for samme periode i fjor.

I første kvartal i år var tallet på 52,5 millioner kroner, som betyr at selskapet totalt har utbetalt 120,3 kroner i bonus og resultatdeling hittil i 2014. For de to første kvartalene i 2013 var det tilsvarende tallet på 83,6 millioner kroner.

Ser bedring

Knut Brundtland, administrerende direktør i selskapet, mener den makroøkonomiske utviklingen var stabil i årets andre kvartal.

- Amerikansk bnp var svak i første kvartal på grunn av dårlig vær og lavere helsekostnader, men vi forventer at at veksten vil tilta i andre kvartal og fremover. Europa fortsetter sakte sin bedring og det er tydelige tegn på mer stabilitet i Kina, skriver Brundtland i en kommentar.

På den negative siden trekker han frem at Japan viser en midlertidig tilbakegang og økt geopolitisk risiko forbundet med vårens utvikling i Ukraina og Irak.

Les også:

Kværner leverer under forventningene

Bedre enn ventet for Storebrand

  Evry halverte resultatet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.