– Det gikk veldig bra ifjor og jeg forventer et like hyggelig resultat i 2016, sier Rustad til DN.

Etter kriseåret 2014 har finansmannen Riulf Rustad lagt bak seg et svært lukrativt fjorår. Det heleide investeringsselskapet hans Ousdal hadde i 2015 finansinntekter på 12,6 millioner kroner, en økning på 8,8 millioner sammenlignet med 2014. Selskapet endte med et overskudd før skatt på 35,3 millioner kroner.

– Hva er det som har gått så bra i 2015?

– De pene tallene skyldes ikke én enkelt årsak. Det er veldig mange forskjellige investeringer, sier Rustad, uten å ville utdype dette nærmere.

Fra tap til overskudd

Resultatet for 2015 står i sterk kontrast til de finansielle resultatene i 2014, da investeringsselskapet gikk med et underskudd på 22 millioner kroner.

– 2014 var det dårligste året jeg har hatt noen gang. Jeg har holdt på som investor i 25 år, og 14 år alene. Fjoråret ble det første året jeg taper penger, sa Rustad til DN i januar.

Det svake resultat skyldes Cecon. Rustads forretningsidé er å gå inn i selskaper som står på kanten av stupet, iverksette en finansiell redningsoperasjon og dermed tjene penger. I undervannsentreprenøren Cecons tilfelle endte det i skifteretten.

Krevende marked

– Hvordan synes du det ser ut i aksjemarkedet?

– Det blir fortsatt trøblete. Jeg tror ikke det vil bli lettere å gjøre gode investeringer fremover, men det krevende markedet passer meg bra. Restruktureringsmulighetene blir ikke mindre fremover, og det synes jeg er spennende, sier Rustad,

– Tror du restruktureringstrenden vil fortsette i høst eller neste år?

– Ja, jeg håper på det.

Ser gull i Noreco

Rustad startet som megler i finanshuset Alfred Berg. Han ble siden investeringsdirektør i Storebrand, før han ble hentet til selskapet Kistefos av Christen Sveaas. Han har vært styreleder i flere it-selskaper. De siste året har han satset tungt på den kriserammede oljeprodusenten Noreco, et selskap med fremførbart underskudd og forsikringsoppgjør i milliardklassen.

I mars i år kjøpte Rustad 127.770 Noreco-aksjer til kurs 47 kroner. Rustad kontrollerer etter dette 157.975 Noreco-aksjer og har rett til å kjøpe eller tegne seg for ytterligere 100.000 aksjer.

– For 2016 vil selskapet Noreco, hvor jeg er blitt en betydelig eier, prege de finansielle resultatene mine, sier Rustad.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

 Donald Trump mister draget på damene (+)

Vraket fra Arendalsuka

Kunnskapsministeren: Norsk skole trenger flere timer

Utbyttefest for gründertrio dnPlus  (DN+)

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert: