Nokia har utnevnt Rajeev Suri som ny konsernsjef, ifølge en pressemelding tirsdag, melder TDN Finans.

Suri overtar 1. mai, og har siden oktober 2009 ledet Nokia Networks Systems-virksomheten.

Deler ut til aksjonærene

Selskapets varsler samtidig et kapitaloptimeringsprogram på fem milliarder euro.

Kapitaloptimeringsprogrammet vil bestå av minst 800 millioner euro i ordinært utbytte i 2013 og 2014, samt et ekstraordinært utbytte på rundt en milliard euro, et tilbakekjøpsprogram på 1,25 milliarder euro, og gjeldsreduksjon på rundt to milliarder euro.

Leverer bedre enn ventet

Nokia fkk et rapportert resultat per aksje i første kvartal 2014 på 0,03 euro, sammenlignet med -0,03 euro i tilsvarende periode året før, ifølge kvartalsrapporten tirsdag.

På forhånd var det i snitt ventet en rapportert eps på 0,01 euro, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Justert resultat (non-Ifrs) ble 0,04 euro per aksje (0,01), mot ventet 0,02 euro.

Selskapet fikk et non-Ifrs driftsresultat på 304 millioner euro (254 millioner), av driftsinntekter på 2.664 millioner euro (3.140). Driftsinntektene var ventet til 2.864 millioner euro.

Øker salgsgevinst

Nokia opplyser i kvartalsrapporten at den avtalte salgsprisen for sin «Devices & Services»-enhet til Microsoft for 5,44 milliarder euro ble økt med rundt 170 millioner euro, som følge av estimerte justeringer for netto arbeidskapital og kontantmessig resultat.

Nokia skriver at selskapet venter å bokføre en gevinst på salget på rundt 3 milliarder euro.

Les også:
Asia i dag: Festen over for Samsung
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.