Norske Skog leverer bedre resultater fra driften enn ventet i tredje kvartal, ifølge en melding torsdag. Bunnlinjen er imidertid fortsatt negativ, dog i mindre grad enn før.

Konsernsjef Sven Ombudstvedt påpeker at selskapets konkurranseposisjon er bedret det siste året som følge av kontinuerlige forbedringstiltak og høy produksjon.

Samtidig er selskapets rentekostnader redusert gjennom nedbetaling av dyre obligasjonslån samtidig med opptak av rimeligere lån.

-  Samtidig vil vi kontinuerlig overvåke markedssituasjonen og ved behov  iverksette aktiv kapasitetsstyring for å motvirke effekter av et marked i ubalanse, sier Ombudstvedt.

Norske  Skogs brutto  driftsresultat (EBITDA)  i tredje  kvartal 2014 var på 208 millioner kroner,  ned fra 251 millioner  kroner i andre  kvartal, men en bedring fra tredje  kvartal 2013 på 32 millioner kroner, påpeker selskapet.

"Nedgangen fra  andre kvartal skyldtes forlenget oppstart av LWC-produksjonen ved Boyer og planlagt sommerstopp ved fabrikken i Skogn", heter det.

Norske Skog venter salgsprisene i Europa å holde seg relativt stabilt inn i 2015, og påpeker at markedsbalansen for avispapir er "akseptabel". Markedsbalansen for magasinpapir er imidlertid ikke tilfredsstillende, men forventes å forbedre seg som følge av sesongmessige variasjoner, fremgår det av dagens melding.

Avispapirpriser i Australia og Asia er basert på langsiktige kontraktspriser, mens magasinpapirpriser er mer eksponerte, påpekes det.

Norske Skog venter ellers at de variable kostnadene vil holde seg relativt stabile.

"Tiltak for å redusere de faste kostnader vil fortsette", heter det.


Les også: Norges Bank holder renten uendret
Asia i dag: Facebook-gründer sjokkerer kinesere

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.