BW Offshore skriver ned båter og annet for nesten tre milliarderkroner i regnskapet, etter å ha gjort en grundig gjennomgang avsine eiendeler. Selskapet er spesialist på såkalt flytendeoljeproduksjon, der ombygde tankbåter brukes til oljeproduksjon(FPSO).

Totalt tar selskapet nedskrivninger på 321 millionerdollar, tilsvarende oppunder 2,8 milliarder kroner:

  • Selskapetskriver ned all gjenværende «goodwill» i regnskapene, på til sammen187 millioner dollar, som følge av krisen i oljebransjen.
  • BWOffshore skriver ned FPSOen «CIdade de Säo Mateus med 85 millionerdollar
  • Og det skriver ned andre FPSOer med 49 millioner dollar.

Selskapet skriver ned goodwillen etter det de kaller «forventningerom en forlenget nedtur i olje- og gassektoren, med begrensede nyekontraktstildelinger på kort og mellomlang sikt.»

Vurderer strategiske alternativer

BW Offshore har hyret rådgivere for å se på strategiske alternativer, opplyser selskapet i kvartalsrapporten mandag.

Selskapet venter at markedet bedrer seg fra midten av 2017. Fra da av ventes det at ledige enheter igjen kan sysselsettes. Dette var også bakgrunnen for nedskrivningene BW Offshore tok for fjerde kvartal.

BW Offshore opplyser at nøye overvåker alle låneforpliktelser og at de har igangsatt tiltak for å for å sikre at de ikke er i brudd med dem fremover.

Fallet i oljeprisen utgjør en økt risiko for at selskapets kunder ikke skal kunne overholde sine forpliktelser, skriver BW Offshore.

Mesteparten av BWOs flåte er imidlertid på langsiktige kontrakter, og det ventes at flåten vil fortsette å skape en betydelig kontantstrøm fremover.

Les også:
– Du blir ikke lykkelig av å tjene millioner i året  
Asia i dag: Vil selge område på størrelse med Nord-Norge til Kina
Utelukker ikke nytt 80-tallskrasj

DNtv:

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:

- Jeg er født med en sølvskje i munnen
- Materialisme er en fantastisk ting - inntil et visst punkt. Det sier Oso-arving Christoffer Braathen (36). Nå vil leve det enkle liv på familiegården i Sørkedalen.
04:48
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.