Solenergiselskapet Rec Solar slår forventningene i tredje kvartal.

Selskapets bruttoresultat (ebitda) havnet på 15 millioner dollar, mot 21 millioner dollar kvartalet før, ifølge selskapets kvartalsrapport torsdag.

På forhånd var det ventet et bruttoresultat på 11 millioner dollar, ifølge TDN Finans.

- Tredje kvartal ble påvirket av sesongmessig avmatning i Europa, svakere markedsforhold i Japan og høy aktivitet i USA, sier konstituert konsernsjef Martin Cooper i Rec Solar i meldingen.

Driftsresultat i kvartalet på 10 millioner dollar (16) av driftsinntekter på 149 millioner dollar (176). På forhånd var det ventet et driftsresultat på 6 millioner kroner og driftsinntekter på 170 millioner.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 24 millioner dollar i tredje kvartal, mot 17 millioner dollar året før.

Solpanelproduksjonen var 248 megawatt (MW) i kvartalet. Til sammenligning ventet selskapet en produksjon på rundt 240 megawatt i tredje kvartal i forbindelse med andrekvartalsrapporten tidligere i år.

Rec Solar ser gunstige markedsforhold i USA og Storbritannia i fjerde kvartal.

Selskapet har mål om en solpanelproduksjon på rundt 255 megawatt i fjerde kvartal 2014 og gjentar målet på rundt 950 megawatt for helåret 2014, fra tidligere 950 megawatt.

Rec Solar planlegger å produsere 829 MW wafere (800) og 736 MW celler (735) i 2014.

Produksjonen av celler i 2014 har blitt negativt påvirket av brannen på produksjonsfabrikken i mars 2014, fremgår det av dagens melding.

Videre opplyses det at kapasitetsøkningsprosjektene er i rute til å nå en årskapasitet på 1,3 gigawatt innen andre halvår 2015.

Les også: Dagens aviser på 1-2-3

Mindre røde tall for Norske Skog  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.