Forsikringskonsernet Storebrand leverer svakere enn ventet i fjorårets siste tre måneder (se tabell).

På årsbasis var konsernresultatet på 3.032 millioner kroner, mot 2.938 millioner kroner i 2013.

- Vi leverer et godt årsresultat for 2014. Det er sterk vekst i innskuddspensjon og god avkastning til kundene i bedriftsmarkedet, og det er stor interesse for pensjon og fripoliser med investeringsvalg blant personkundene. I tillegg er reduserte kostnader og kraftfull solvens II-tilpasning viktige stikkord for året som gikk, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i en melding.

Selskapet foreslår ikke å utbetale utbytte for 2014, i tråd med forventningene. Samtidig varsles at Storebrands resultater i perioden fra 2014 til 2020 vil bli belastet med minimum 20 prosent av kostnaden knyttet til oppreservering for økt forventet levealder. Det endelige beløpet vil blant annet avhenge av risikoresultater og avkastning i kundeporteføljene, fremgår det.

"Konsernet er i en situasjon med behov for styrking av reservene for økt forventet levealder og tilpasning til nytt europeisk solvensregelverk.På denne bakgrunn har styret besluttet å foreslå for generalforsamlingen at det ikke betales utbytte og at årsresultatet for 2014 disponeres til annen egenkapital", heter det i kvartalsrapporten.

Storebrand har gjennomført et kostnadsprogram som over de siste årene har redusert konsernets årlige kostnader med 400 millioner kroner.

Syv av ti analytikere i TDN Finans' estimatundersøkelse har en kjøpsanbefaling på Storebrand-aksjen, mens en har hold og to anbefaler salg.

Kursmålet er i snitt på 35,7 kroner, varierende mellom 21 og 44 kroner.

Storebrand-aksjen sluttet sist til 24,80 kroner. Aksjen er ned 15 prosent sålangt i år, og over 27 prosent de siste tre månedene.

Les også:
- De beste kvartalsresultatene vi noen gang har rapportert

  Svakere enn ventet fra Telenor

USA i dag: Advarer mot USA-håp  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.