Veidekke fikk et resultat før skatt på 372 millioner kroner i fjerde kvartal 2015, mot et resultat på 399 millioner kroner i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.

Veidekke hadde driftsinntekter på 7.371 millioner, mens driftsresultatet ble 389 millioner.

Ved utgangen av kvartalet var selskapets ordrereserve på 24,8 milliarder mot 16,8 milliarder ved utgangen av samme kvartal året før.

Utbytte foreslås til fire kroner pr aksje for 2015, sammenlignet med 3,50 for 2014.

Veidekke venter at bygg- og anleggsmarkedet vokser med tre prosent i 2016 i Norge, drevet av investeringer inn samferdsel og i energisektoren.

For private segmenter innen bolig og yrkesbygg i Norge er usikkerheten for 2016 større enn tidligere. Den svake konjunkturutviklingen vil påvirke disse markedene, men foreløpig bidrar lave renter til en meget høy investeringsetterspørsel i regioner som ikke er direkte påvirket av nedgangen i oljebransjen.

Les også:
Sør-Afrikas økonomi på randen av stupet
Ekspertgruppe varsler skatt på 65 prosent
Asia i dag: Kan bli fire ganger verre enn subprimekrisen

Se på DNtv:

Knallhardt oppgjør i kompaktklassen
DN kåret den beste GTI-bilen av Ford Focus og ST Peugeot 308 GTI.
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.