Goldman Sachs nedgraderer sin anbefaling på Seadrill til salg fra nøytral og legger aksjen til sin «conviction sell»-liste, ifølge en oppdatering fra datert 18. desember.

«Tross svak utvikling på grunn av selskapets beslutning om å kutte utbytte og forverrede forhold i boremarkedet, mener vi det er vesentlig ytterligere nedsiderisiko», skriver Goldman Sachs, ifølge TDN Finans.

Kursmålet settes til 59 kroner. Basert på gårsdagens sluttkurs på 94,20 kroner, tilsvarer det en nedgang på 37,4 prosent. Fra før har aksjen falt over 60 prosent, eller omkring 60 millliarder kroner, sålangt i år.

Goldman Sachs viser til at stigende tilbud og svakere etterspørsel i offshore-boremarkedet vil føre til lavere utnyttelse og dagrater.

I tillegg er de bekymret for Seadrills balanse ettersom selskapet ennå ikke har fått finansiert fire milliarder dollar for verftsleveranser i 2015/16. Seadrill må i tillegg refinansiere rundt en milliard dollar i samme periode.

«Selskapets frie kontantstrøm vil trolig forbli negativ ut 2016 med risiko for brudd på gjeldsbetingelser», skriver Goldman Sachs.

Meglerhuset nedjusterer sine estimater for resultat per aksje med 8 og 22 prosent for henholdsvis 2015 og 2016.

Seadrill er ned 7,70 prosent til 86,95 kroner drøye timen etter børsåpning fredag.

Les også: Seadrill raser på børsen
Riggkjempe skraper syv rigger til
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.