Songa Offshores leveringsplaner og kostnader holdes uendret for byggingen av superriggene som bygges for å bli brukt av Statoil på sokkelen. DNB Markets har imidlertid noen tidlige bekymringer med tanke på sen fremgang på rigg en og to, ifølge en oppdatering mandag.

- Bekymringsverdig

«Selv om det ikke var noen endring i leveringsdatoene for CAT-D-riggene, mener vi at fremgangen på rigg 1 og 2 er bekymringsverdig», skriver meglerhuset og viser til at Rigg 1 bare er 79,8 prosent ferdigstilt seks måneder før planlagt levering, som er 4,5 prosentpoeng fremgang fra forrige kvartal.

Riggselskapet har fire såkalte Category D-rigger (Cat-D) under bygging, som alle skal på kontrakt med Statoil. 

Analytikerne i DNB Markets opplyser at de fleste andre s-kurver de har sett i riggkonstruksjon indikerer rundt 90 prosent ferdigstillelse seks måneder før levering.

«Derfor ser vi økt risiko for ytterligere forsinkelser», heter det.

Avviser

Songa-sjef Bjørnar Iversen avviser påstandene.

Overfor TDN Finans opplyser han mandag at selskapet er i rute med levering av riggene.

- Vi er innenfor det vi rapporterte sist. Det er ingen endring i leveringsplanene. Kanskje også litt i forkant på den ene av de to første, sier Iversen

På tross av en svakere situasjon i riggmarkedet er ikke Iversen videre bekymret:

- Vi er ikke veldig bekymret for markedet. Vi har åtte års kontrakter på alle riggene med Statoil, med opsjoner på ytterligere 12 år. Vi er i en god vekstposisjon med full beskjeftigelse, sier han.

- Kontraktene er også til fornuftige rater, og sett i lys av markedet ute, så er det veldig gode rater, fortsetter Iversen.

- Så det spruter

Songa-sjefen ser også positivt på dagens drift av selskapet.

- Underliggende drift er veldig god og vi genererer cash så det spruter (..) Vårt fokus fremover er å ta levering av CAT'ene og gjennomføre klassingene som allerede er i gang. Vi skal bare tikke av det vi har sagt vi skal gjøre. Til nå har vi klart det, og det skal vi fortsette med, avslutter han.

Songa Offshore la mandag frem et bruttoresultat (ebitda) på 61 millioner dollar, mot 52 millioner dollar i samme periode ifjor, mens 50 millioner dollar var ventet. Selskapet tar imidlertid en nedskrivning på 31 millioner dollar på riggene Mercur og Venus, som i dag er solgt.

DNB Markets gjentar salgsanbefaling og kursmål 1,9 kroner Songa Offshore.

Songa-aksjen faller markert tilbake på Oslo Børs etter å ha steget tidligere på dagen etter at resultattallene var klare. Songa er ned 1,61 prosent til 2,45 kroner.

Les også:
- Meningsløst å holde norsk sokkel tilbake
Lærerne marsjerer mot oljemessen  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.