Statoil har terminert kontrakten med Stena Don på Troll-feltet, ifølge en melding fra Energiforbundet SAFE mandag.

Riggen står dermed uten oppdrag fra november. Kontrakten med Statoil løp opprinnelig til februar 2017.

- Beskjeden vi har fått fra bedriften er at oppdragsgiver Statoil ikke har boreprogram for riggen etter at den pågående boreoperasjonen avsluttes i begynnelsen eller midten av november. Det ligger derfor an til at riggen må gå i opplag i påvente av ny kontrakt. Trøsten er at Stena Don har meget god «karakterbok», og vi håper derfor at tiden i opplag blir forholdsvis kort, sier leder i SAFE i Stena, Stig-Rune Refvik

Det er 180 ansatte som blir berørt av termineringen. Refvik håper at riggen kan holdes «varm» og klar for nye oppdrag på norsk sokkel.

Riggen var gjennom en femårsklassing for knapt et år siden. Samtidig har Stena Drilling investert i moderne utstyrspakke, og har trolig investert nærmere 1,5 milliarder kroner i riggen, ifølge meldingen.

"Kanselleringen trer i kraft etter ferdigstillelse av pluggeaktivitet på Troll-feltet, i begynnelsen av november", heter det i en melding fra Statoil tirsdag formiddag.

Stena Don er blant verdens mest moderne borerigger, opplyser Statoil på sine nettsider.

Riggen har blant annet dynamisk posisjoneringssystem som holder den i riktig posisjon uten bruk av ankere. Riggen kan derfor enkelt flyttes mellom borestedene, og den kommer ikke i konflikt med undervannsanlegg, fremgår det.

Les også: Bedre enn ventet fra Hydro

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.

Les også: - Kronen er undervurdert

Nordea-styreleder bekrefter fusjonssamtaler

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.