Seadrill har mottatt termineringsvarsel for West Hercules som skulle bore i Norge for North Atlantic Drilling.

Det fremkommer av en melding fra Seadrill mandag.

I henhold til kontrakten vil selskapet motta en utbetaling på rundt 61 millioner dollar, samt dagrate og tilbakebetaling av kostnader knyttet til demobilisering av riggen.

West Hercules blir nå markedsført for nytt arbeid.

Statoil viser i en melding mandag til at de på vegne av Aasta Hansteen-lisensen har besluttet å kansellere kontrakten med Seadrill for boreriggen West Hercules, som har vært på kontrakt med Statoil siden 31. januar 2013, og har det siste halvannet året gjennomført en letekampanje offshore Newfoundland, Canada.

Opprinnelig plan var at Aasta Hansteen-lisensen skulle overta riggen andre kvartal 2016 for en borekampanje som skulle starte rundt 1. juli 2016.

Det vises til at oppstart av Aasta Hansteen-feltet ble høsten 2015 utsatt med ett år, til siste halvdel av 2018, derfor utsettes nå også boreprogrammet på feltet.

«Dette gjøres blant annet fordi det ikke er ønskelig å ha brønnene ferdigstilt for tidlig i forhold til oppstart av produksjonen», heter det i meldingen fra Statoil.

Kontrakten med West Hercules var opprinnelig til 31. januar 2017.

Les også:
Asia i dag: Japan gjør klar ny ammunisjon
Varsler kraftig økning i strømprisen dnPlus
Døråpner for gründere i New York
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt av DNtv:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Dette er alt som er igjen etter angrepet mot Taliban-lederen
Afghanske myndigheter bekreftet søndag at Taliban-leder mulla Akhtar Mansour er død. Angrepet vil trolig gjøre det vanskelig å få i gang fredssamtaler med opprørsbevegelsen. USAs utenriksminister John Kerry, forsvarer angrepet.
00:49
Publisert: