Rigmor Aasrud er blant de mest aktuelle som ny partisekretær i Arbeiderpartiet, mener flere kilder Klassekampen har snakket med.

Partiet må lete etter en ny partisekretær etter at Raymond Johansen varslet at han stiller som byrådslederkandidat i Oslo.

Aasrud avkrefter ikke til avisen at hun kan være en kandidat til vervet.

– Jeg synes det er hyggelig å bli nevnt, og så er jeg helt sikker på at valgkomiteen i Arbeiderpartiet vil sette sammen et godt og bredt sammensatt lag, sier Aasrud, som er fraksjonsleder for Ap i Stortingets familie- og kulturkomité, til avisen.

Kan utfylle Støre

Kilder i Arbeiderpartiets stortingsgruppe mener Aasrud, som var både statsråd og statssekretær i den rødgrønne regjeringen, har et godt ankerfeste i partiorganisasjonen og at hun kan utfylle leder Jonas Gahr Støre godt.

Aasrud var også en av de mulige kandidatene til vervet i 2009, men den gang gikk det til Johansen.

Problemet for Aasruds tilhengere er imidlertid at hun i dag sitter på Stortinget, og at det ikke har vært vanlig å kombinere de to jobbene tidligere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Duket for Raymond Johansen på Oslo-toppen
 

Derfor stiller Libe ikke til gjenvalg