Ole Petter Wie har sagt opp sin stilling på grunn av uenighet om den fremtidige strategien, skriver Ringnes i en pressemelding.

Han har i en periode hatt en dialog om strategien med Carlsbergs direktør for Nord-Europa, Jørn Tolstrup Rohde, og da det ikke har vært mulig å forene de forskjellige synspunkter, har Ole Petter Wie valgt å forlate Ringnes, heter det i meldingen.

Wie har vært ansatt i Ringnes siden 2008 og har siden 2009 vært administrerende direktør.

Carlsberg har valgt å ansette Jacek Pastuszka som midlertidig administrerende direktør. Pastuszka leder Carlsberg i Polen og vil i en periode arbeide 50 prosent i Norge og 50 prosent i Polen.

Jacek Pastuszka (48 år) har vært direktør for Carlsberg Polen siden januar 2009. Før Carlsberg var han administrerende direktør i forsikringsselskapet AIG (American International Group) i Polen. Han har videre vært kommersiell direktør i Danone Diary i Polen mellom 2001 og 2005. Før det jobbet han 10 år i Procter & Gamble både i Polen og internasjonalt. Han jobbet med P&Gs kundeteam i USA (med ansvar for WalMart) og ledet P&Gs' Tesco International business fra London. Carlsberg Polen har siden 2009 hatt en meget positiv økonomisk utvikling med kraftig markedsandelsvekst, heter det i Ringnes´ beskrivelse av sin nye, midlertiidige sjef.

Les også: Truer med kutt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.