Røde Kors er blitt tildelt TV-aksjonen 2016 for sitt arbeid i krigsherjede områder. Det er tredje gang organisasjonen får innsamlingsaksjonen.

Neste års aksjon får navnet «De usynlige ofrene», opplyser NRK i en pressemelding onsdag.

Røde Kors, som ble tildelt aksjonen blant tolv søkere, vil bruke pengene fra aksjonen i Syria, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar og Mellom-Amerika. Organisasjonen vil også bruke 10 prosent av innsamlingsbeløpet i Norge på aktiviteter på asylmottak, flyktningguider og helsesentre for papirløse flyktninger.

Det er tredje gang Røde Kors får TV-aksjonen, sist gang var i 1993. «Svekket helsetilbud, fravær av medisiner, ødelagte vannforsyninger, manglende infrastruktur og redusert sikkerhet er virkeligheten for millioner av mennesker i over 30 land», skrev organisasjonen i sin søknad.

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 18. oktober og har gått til Regnskogfondet. Midlene skal gå til bevaring av noen av verdens største sammenhengende regnskogområder i Amazonas, Sentral-Afrika og Asia.

Det er kringkastingssjefen som formelt tildeler TV-aksjonen etter tilråding fra NRKs innsamlingsråd.

 

Les også: Slik er boligprisene i mai

Asia i dag: Rømmer fra Kina

Her kan de snart sette gull i banken og få renter

Smell for Ap på ny meningsmåling(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.