Aker Philadelphia Shipyard trenger nye kontrakter før sommeren. Ellers kan det være kroken på døren, medgir styreleder Karl Erik Kjelstad overfor Dagens Næringsliv.

- Vi trenger en avkl#229 i løpet av første halvår 2010. Som alle andre må vi sørge for å ha noe å gjøre. Hvis ikke vi greier å sikre oss nye kontrakter, må vi forsøke å sikre verdiene på best mulig måte, sier Kjelstad til DN.

-Det vil isåfall være forferdelig trist. Verftet er blitt veldig bra, legger han til.

To kunder
Skipsverftet har kun to kunder: Det tidligere Aker-selskapet American Shipping Company og Overseas Shipholding Group (OSG). Nåværende oppdrag gir sikrer oppdrag for 1200 mann til mars neste år.

Uten ny beskjeftigelse kan ledelse og ansatte kjøpe seg mer tid ved å redusere arbeidstakten på verftet som eies av Kjell Inge Røkkes børsnoterte investeringsselskap Aker asa.

Finanskrisen har rammet skipsfarten hardt. Skip er blitt lagt i opplag og rederier har kansellert nybygg.

Vurderer vindmøller
En ny mulighet er å bygge fartøyer for installasjon av vindmøller, fremgår av styrets årsberetning som ble fremlagt igår.

- Dette er et marked vi følger, men om det skjer noe på lang sikt eller mellomlang sikt gjenstår å se, sier Kjelstad til DN.

Den samlede gjelden i selskapet er ifølge årsrapporten på knapt på 130 millioner dollar, vel 800 millioner kroner.

Les også: Frykter full verftskrise

- Tilnærmet en massakre


Tror ikke Giske kan dempe norsk verftskrise (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.