Aker fikk et resultat før skatt på 215 millioner kroner i andre kvartal 2011, en oppgang fra 166 millioner i samme kvartal i fjor, opplyser selskapet i sin kvartalsrapport på onsdag.

Falt med 2,7 mrd.
Men selskapets børsnoterte aksjer, som utgjør omtrent 70 prosent av selskapets eiendeler, har imidlertid sunket med to milliarder kroner i løpet av kvartalet. Selskapet betalte i tillegg 724 millioner kroner i utbytte, hvilket fører til at verdijustert egenkapital i andre kvartal er redusert med totalt 2,7 milliarder kroner, skriver selskapet. Aker mener imidlertid det er godt posisjonert i forhold til dagens uro i markedene.

- Akers balanse gjør selskapet robust overfor uforutsette operasjonelle utfordringer og kortsiktige svingninger i markedene. Med balansen som fundament vil Aker fortsette å være en pådriver i industriell utvikling med et langsiktig perspektiv, skriver selskapet.

Kjøper mer
Det noteres også at aksjeinvesteringen i Det norske oljeselskap steg i verdi med 0,1 milliard kroner i andre kvartal. Bildet blir mer positivt etter nyheten om oljefunnet på Aldous Major South denne måneden. Volumene ble oppgradert på tirsdag, og Aker Capital har kjøpt aksjer i Det norske for ytterligere 521 millioner kroner.

- Aker har lagt et godt grunnlag for verdivekst fremover, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Aker mener hvert av selskapene som inngår i porteføljene av investeringer er godt posisjonert i forhold til fortsatt stigende etterspørsel etter bærekraftig produksjon av energi og mat.

- Aker er forberedt på fortsatt stor volatilitet i begge disse markedene, skriver selskapet.

Aker understreker spesielt at det har tro på at Aker Solutions og Kværner som langsiktig gode investeringer.

Les mer: Røkke fester grepet om Det norske