Den 42 år gamle sosialdemokraten nekter for å ha gjort noe galt. Han anklager påtalemyndigheten for å «manipulere folkeopinionen» og avdekke informasjon som ikke viser det fulle bildet.

Påtalemyndigheten opplyser at også fire andre personer er tiltalt i saken.

Ponta er ventet å komme med en uttalelse i forbindelse med tiltalen. Det er første gang at en sittende rumensk statsminister stilles for retten. Ponta har avvist oppfordringer om å gå av. Hans venstreorienterte parti og dets allierte støtter Ponta. Det valg i Romania neste år.

Tiltalen dreier seg om tiden da Ponta jobbet som advokat i perioden fra 2007 til 2011. Påtalemyndigheten mener han samarbeidet i det skjulte med daværende transportminister Dan Sova, som også etterforskes for korrupsjon. Da siktelsen ble tatt ut mot Ponta tidligere i år, ble han anklaget for skattesvik, forfalskning, interessekonflikt og hvitvasking av penger.

Les også:

Om Kina: - Har gått baklengs som en full edderkopp

Oljeprisfall ga 315 prosent i avkastning  

Se DNtv: Fem øvelser for raskere løpsprestasjon

Fem øvelser for raskere løpsprestasjon
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser enkle og effektive øvelser som trener opp hurtighet.
01:44
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.