Folk rømmer Glomfjord etter nedleggelser og konkurs, skriver Dagens Næringsliv.

Siri Fygle med mann og tre barn kjøpte hus på topp. Nå har begge mistet jobben og familien flytter.

- Det er absolutt et kjempestort problem. Vi kjøpte på topp og får aldri tilbake det vi betalte. Det er ingen som har ringt, vi får rett og slett ikke solgt. Huset har ligget ute siden mai, sier Fygle til DN.

Mannen og to av barna har allerede flyttet, mens Siri og eldstedatteren er igjen for å pakke det siste. Huset ble kjøpt for 2.575.000 kroner. Nå ligger det til salgs for 2.350.000 kroner.

- Vi gjorde et idealistisk valg i 2007. Vi var veldig optimistiske, solgte huset og flyttet hit med tre barn, forteller Fygle. Familien setter nå setter kursen mot Stjørdal til nye jobber innen olje- og gassindustrien. Men med huset i Glomfjord har de ikke sjanse til å kjøpe nytt:

- Vi må ut på leiemarkedet. Pengene våre ligger i huset og vi må nå starte på null i markedet på en plass som har dobbelt så høye huspriser som Glomfjord, sier Siri Fygle.

Sosialhjelp-behovet har eksplodert
Meldingen om oppbud for Rec Wafer var ingen stor overraskelse for Meløy-ordfører Per Swensen (H).

- Vi var litt forberedt, men det kom fortere enn forventet, sier han til DN.

De sosiale konsekvensene av konkursen begynner for alvor å vises i bygda. Behovet for sosialhjelp har eksplodert. For tiden ligger over 30 hus til salgs i bygda som huser vel 1100 innbyggere.

- Det er helt tdelig at det er mange som er i ferd med å flytte. Mange kom hit mens boligprisene var på et veldig høyt nivå og er fanget i et dyrt hus. Det gjør også etablering en annen plass nesten umulig, sier ordføreren.

Les mer: Nå er det definitivt slutt for Rec i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.