Rec-styret stanser all finansiering av Rec Wafer Norway AS, melder selskapet tirsdag morgen.

Selskapet er ikke solvent, og styret har vedtatt å slå selskapet konkurs, skriver Rec-ledelsen i en børsmelding.

Ved utgangen av juli 2012 hadde REC Wafer Norway forpliktelser som overgikk verdiene av eiendelene med over 1,2 milliarder kroner.

Lite interesse
Driftsdirektør John Andersen i REC sier til iMarkedet at selskapet har jobbet med å realisere verdiene i selskapet siden prosessen med å avvikle virksomheten i Norge begynte.

- Det har vært jobbet intenst med å realisere mulige verdier i virksomheten, sier Andersen til iMarkedet .

Selskapet har forsøkt å selge utstyr og hele eller deler av virksomheten.

- Vi må erkjenne at markedet for disse produktene er meget krevende med et voldsomt prisfall de siste to årene, og det betyr at interessen for å kjøpe den type anlegg er nokså begrenset, sier Andersen.

Beklager
En svært tøff konkurransesituasjon i solenergibransjen gjorde det vanskelig for Rec å opprettholde driften ved waferanleggene i Norge. Produksjonen ved anleggene i Glomfjord og på Herøya ble avsluttet i 2011 og 2012.

Rec-ledelsen skriver i børsmeldingen at de sterkt beklager de negative følgene konkursen vil ha for forretningspartnere og lokalsamfunn som blir berørt.

Les: - Det er tøffere enn i noen annen bransje jeg kjenner til

Tilleggskostnader
Rec ASA eier 100 prosent av aksjene i Rec Wafer. I tilknytting til konkursen vil Rec ASA få tilleggskostnader og tap knyttet til lånegarantier på rundt 400 millioner kroner. Dette beløpet kan bli endret, og er blant annet avhengig av dividenden i boet.

Konkursen i REC Wafer Norway vil ikke ha noen effekt for REC Solar og REC Silicon.

Hentet penger
Solenergiselskapet klarte nylig å hente inn 1,3 milliarder kroner i frisk kapital gjennom en betydelig overtegnet rettet emisjon. Men ikke helt uten støy.

BAKGRUNN:
Rec henter penger
Kritiserer Rec-emisjonen
- Emisjonen har falt
Rec-ledelsen lytter til kritikken

Les også: Ikke så katastrofale Rec-tall som fryktet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.