Deutsche Bank, Swedbank og SEB høyner sine kursmål på Royal Caribbean Cruise Lines-aksjen etter at selskapet fredag la frem en rapport for andre kvartal som var bedre enn ventet og samtidig oppjusterte guiding for 2015.

Deutsche Bank viser særlig til at bookingen ser bra ut fremover drevet av bedring i markedet i Karibia samtidig som utviklingen i Kina tilsier høyere yield. Meglerhuset gjentar kjøpsanbefalingen på aksjen og høyner kursmålet på aksjen til 99 dollar pr aksje fra 95 dollar.

Valuta- og drivstoffeffekter

«Mens det østlige Middelhavet og Latin-Amerika var noe svakere enn ledelsens tidligere forventninger, var prisingen i Karibia bedre enn ventet og Kina er fortsatt veldig sterkt. Av den kinesiske kapasiteten for denne sesongen, har 95 prosent blitt booket til meget sterke yield», skriver SEB.

Når det kommer til selskapets oppjusterte guiding skriver Deutsche Bank-analytikerne at dette i hovedsak skyldes valuta- og drivstoffeffekter.

Analytiker Stig Erik Kyrkjeeide i Swedbank høyner på sin side kursmålet til 95 dollar fra 80, og gjentar nøytral-anbefaling på aksjen siden de nå mener at verdsettelsen er i balanse.

Bedre enn ventet i Kina

Kyrkjeeide beskriver, som Deutsche Bank, andre kvartal som sterkt drevet av at det kinesiske markedet var bedre ventet.

Dersom man ser booking-situasjonen sammen med de tidlige tegnene for 2016 er Swedbank fortsatt trygge på en solid økning i eps i 2016 og at selskapet nærmer seg målet om å doble eps til syv dollar innen 2017.

Kyrkjeeide presiserer at bookingen fremdeles er på et tidlig stadium, men skriver at dette betyr at det er begrenset nedside for selskapet.

SEB skriver at de etter rapporten ser lavere risiko for deres omsetningsestimater for 2015 og samtidig har større tillit til at tre prosent utbyttevekst er fullt oppnåelig i 2016.

Meglerhuset opprettholder kjøpsanbefalingen, og høyner kursmålet til 820 kroner. Endringen skyldes valutabevegelser og kursmålet i dollar holdes uendret, fremgår det. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Europa holder farten oppe gjennom Hellas-smell

Disse boligene har steget 17 prosent på et år

- Uunngåelig at Hellas går inn i en resesjon

Se DNTV: Retrogolf tar av

Retrogolf tar av
Spiller hickory-golf i tweed og knestrømper.
01:49
Publisert: