Ifjor ble det kjent at oljekjempen Royal Dutch Shell kjøper britiske BG Group.  Sammenslåingen av de to selskapene startet denne våren etter at oppkjøpet ble endelig godkjent i februar i år.

I Norge betyr integrasjonen mellom AS Norske Shell og BG Norge at rundt 140 stillinger forsvinner, opplyser AS Norske Shell i en pressemelding onsdag.

De ansatte ble opplyst om kuttene onsdag. Alle ansatte har fått mulighet til å søke på sluttpakker.

De to oljeselskapenes hadde opprinnelig tilsammen 820 ansatte i Norge. Det betyr at rundt 17 prosent av de to selskapenes ansatte mister jobben.

Bemanningsreduksjonen skjer på bakgrunn av overlappende roller i de to selskapene, samtidig som det også er tatt hensyn til kostnadsutfordringene bransjen er stilt overfor på grunn av det kraftige oljeprisfallet de siste årene, opplyser Shell.

Samtidig understreker selskapet at behovet for arbeidskraft også er påvirket av at selskapet er «på vei ut av en periode med stor prosjektaktivitet som krevde en større og mer kompleks organisasjon».

Det sammenslåtte selskapet skal operere feltene Ormen Lange, Draugen, Knarr og Gaupe på norsk sokkel.

- Dette er utfordrende og krevende for oss alle, men endringene er nødvendige for å sikre vår konkurransekraft. AS Norske Shell vil fortsatt være en aktiv operatør på norsk sokkel og ha kapasitet til å kunne påta oss fremtidige utfordringer, sier administrerende direktør Tor Arnesen i AS Norske Shell i pressemeldingen.

De norske stillingskuttene er en del av den globale sammenslåingen av de oljeselskapene. Det er tidligere kommunisert at synergier ville føre til en antatt reduksjon på rundt 2800 stillinger. Det er nå klart at reduksjonene på verdensbasis vil omfatte mer enn 5000 stillinger, opplyser Shell.

Totalt blir dermed antall stillinger i Shell bli redusert med 12500 i perioden 2015 til 2016. Dette er altså 2200 flere enn tidligere kommunisert.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Oslo Børs rett opp til ny årsbestenotering

Tror boligprisene i Sverige vil rase og dra med seg hele økonomien i fallet

Oljeprisen nærmer seg 50 dollar

Se DNtv:

Denne motorsykkelen er laget med en 3D-printer
Her blir verdens første 3D-printede motorsykkel avduket. Den har fått navnet Light Rider og er produsert av flyselskapet Airbus .
00:37
Publisert:

Ny episode av DN-podkasten «Finansredaksjonen»:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.