Syriske regjeringsstyrker, støttet av russiske kampfly, angrep torsdag morgen flere opprørskontrollerte landsbyer nord for byen Homs, melder det statlige fjernsynet i landet.

Meldingene bekreftes av Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), eksilgruppen som de siste årene har vært en av de viktigste informasjonskildene til hva som skjer i det krigsherjede Syria.

Ifølge syrisk TV har regjeringsstyrkene alt gjenerobret landsbyen Al-Dar Al-Kabirah nord for Homs.

SOHR melder at russiske kampfly har gjennomført minst 15 flyangrep i området, og at ti mennesker skal være drept, seks av dem opprørere.

Eksilgruppa melder videre at det er harde kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere i utkanten av den opprørskontrollerte landsyen Talbisseh, som ligger ved hovedveien mellom de to byene Homs og Hama.

– Operasjonen vil fortsette til målet om å sikre det nordlige Homs er nådd, og kontakten mellom opprørerne i Hama og Homs er svekket, sier en sikkerhetskilde i området.

Syriske regjeringsstyrker kontrollerer i dag Homs, med unntak av én bydel. Hama er også under regjeringsstyrkenes kontroll, mens området mellom de to byene i stor grad er kontrollert av den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten og mer moderate opprørsgrupper.

Les også: - Dollaren ned mot nivåer vi ikke har sett siden midten av juli

– Nå starter kampen om de digitale bankkundene

Lerøy faller tungt på Oslo Børs

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert: