Politiet gjennomsøkte fredag flere boliger i Moskva på jakt etter bevis mot tre menn som alle beskrives som nære kjenninger og meningsfeller til Navalnyj.

De tre er Moskva-politikeren Konstantin Jankauskas og entreprenørene Nikolaj Ljaskin og Vladimir Asjurkov. Ifølge russiske myndigheter er det innledet en etterforskning mot de tre mennene.

– Etterforskerne har grunn til å tro at Jankauskas, Ljaskin og Asjurkov stjal innsamlede midler, til tross for at de hadde uttalt at de kun samlet inn pengene til Navalnyjs politiske virksomhet, skriver den russiske Etterforskningskomiteen i en kunngjøring.

Navalnyj ble kjent etter å ha skrevet en rekke blogginnlegg som uttrykte kritikk mot president Vladimir Putin og korrupsjon i det russiske samfunnet. I 2011 og 2012 var han en av lederne for demonstrasjonene mot Putin.

Les også:
– Jeg fikk så mye å drikke at det avgjort ikke virket sånn
IMF bekymret over det norske boligmarkedet
- De vil stjele pengene dine (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.