Russland har lagt fram et eget forslag om hvordan nedskytningen av Malaysia Airlines-flyet MH17 i Øst-Ukraina bør etterforskes, etter å ha avvist et forslag om en egen domstol.

Malaysia, Nederland, Australia, Belgia og Ukraina har foreslått at det opprettes en egen FN-støttet domstol som skal straffeforfølge de ansvarlige bak nedskytningen.

Russlands ambassadør til FN gjentok imidlertid mandag Moskvas motstand mot en slik domstol, og han sa Russland har utarbeidet en alternativ løsning.

I en kopi av forslaget som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til, nevnes ikke opprettelsen av en særdomstol, men det oppfordres til en «full, grundig, åpen og uavhengig internasjonal etterforskning».

Russland foreslår at Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart (ICAO) «kan spille en mer aktiv og hensiktsmessig rolle» i etterforskningen, og at FNs generalsekretær Ban Ki-moon utnevner en spesialrepresentant.

En FN-diplomat sier til AFP at tilhengere for opprettelse av en domstol vil fremme sitt forslag til vedtak «i midten av neste uke». Russland har imidlertid vetorett i Sikkerhetsrådet og kan dermed blokkere et slikt forslag.

298 mennesker mistet livet da MH17 styrtet over et opprørskontrollert område i Øst-Ukraina den 17. juli i fjor.

 

Les også: Rekordresultat for Norsk Hydro

Asia i dag: Apple midt i kinesisk storm

Råvarekrakk kan gjøre landet til «det nye Hellas»

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tren deg sterk på fem minutter:

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert: