Selskapet opplyser også at det er villig til å inngå et kompromiss i gassforhandlingene med Ukraina.

– Vi er for øyeblikket villig til å utelate våre gassleveranser til Donbass fra våre diskusjoner, sier Gazproms talsmann Sergej Kuprijanov til TV-kanalen Rossija-24.

Donbass er regionen øst i Ukraina der prorussiske separatister kontrollerer store områder.

I forrige uke begynte Gazprom å levere gass direkte til de opprørskontrollerte områdene etter at de prorussiske opprørerne sa at Ukraina hadde stanset sine leveranser.

Det ukrainske gasselskapet Naftogaz har forklart gasstansen med at kampene i Øst-Ukraina har ødelagt en viktig gassrørledning, mens Russlands president Vladimir Putin sier at stansen i leveransene «lukter av folkemord».

Tirsdag meldte Gazprom at Ukraina vil slippe opp for gass i løpet av to dager, og at hvis regjeringen i Kiev ikke betaler for mer gass, vil tilførselen bli stengt.

Den russiske gassgiganten varslet også at det kunne få alvorlige konsekvenser for gasstilførselen til Europa, som får en tredel av gassen sin fra Russland. Om lag halvparten av denne sendes via Ukraina.

Les også:
Her er årets nordiske stjernerestauranter
Rødt flagg i Seadrill (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.