President Vladimir Putin har hatt en drøm om at OL-byen Sotsji og området rundt skulle ta opp konkurransen med Alpene som en betydelig skidestinasjon.

Så langt har han ifølge Bloomberg fått god drahjelp av at rubelen har kollapset. Det har nemlig medført at russiske turister har holdt seg i hjemlandet og blant annet valfartet til Sotsji i et slikt antall at byen står i fare for å bli overbefolket.

Nå kan Putin få ytterligere hjelp til at drømmen hans skal gå i oppfyllelse.

Behov for ytterligere fem milliarder dollar

En av Russlands rikeste personer, Vladimir Potanin som ifølge Forbes er god for 13,5 milliarder dollar, planlegger nå å bygge ut skianlegget Roza Khutur for 90 millioner dollar (nesten 750 millioner kroner) for å øke kapasiteten de neste to årene, skriver Bloomberg. Roza Khutur ligger 52 kilometer fra flyplassen i Sotsji.

I årets sesong økte antall turister til Roza Khutur med 33 prosent til 800.000.

Potanin investerte hele to milliarder dollar i alpinanleggene og arenaene i Sotsji-området i forkant av vinter-OL i 2014.

Potanin har samtidig informert Putin om at det kreves ytterligere investeringer på fem milliarder dollar (over 40 milliarder kroner) for å forvandle skiområdet ved Svartehavet til noe som ligner de største skianleggene i sentrale Europa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Trene inne eller ute? Dette gir størst helseeffekt

 
Skistar inn i Alpene  

Forbrukerrådet tvang treningsapp til å tette datalekkasje


 
Gjør seg klar til ti timer med staking
For ti måneder siden brakk han ryggen. I helgen går han Nordenskiöldsloppet, et 220 km ultraløp på ski
02:29
Publisert: