Det er gode penger i å bytte jobb for de som er ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Et jobbskifte gir i snitt en økning i fastlønnen på 15 prosent ifølge tall fra hodejegerfirmaet BackerSkeie, skriver Finansavisen.

- Kandidatene som tidligere har prestert og i dag presterer jevnt høyt over snittet, i tillegg til å ha det høyeste potensialet, opplever den sterkeste økningen. Det er liten variasjon i hoppene i fastlønnen. Endringer i den variable lønnen i form av bonus- og aksjeprogrammer er vanskeligere å fange opp, men her er nok hoppene enda større ved skifte, sier managing partner Cato Backer til avisen.

Mindre i nedgangstider
Men det kan være viktig å velge rett tidspunkt for jobbskifte.

Ifølge Backer er nemlig aksepten for lønnshopp generelt noe lavere i nedgangstider.

- Paradokset er jo at det kanskje er enda viktigere å ansette de aller fremste talentene, som makter å omstille seg, i nedgangstider. De fleste selskaper leverer godt i oppgangstider. Det er i nedgangstider svak ledelse er særlig tydelig og selskap går konkurs, sier Backer til avisen.

For de som ble i sin nåværende jobb siste år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå en gjennomsnittlig lønnsøkning for lederyrker på alle nivåer fra 2008 til 2009 på 2,5 prosent.

Les også: Her er rådene som jekker opp lønnen

<b>De 10 største jobbintervju-tabbene</b>

Triksene som gir deg jobb nå

<b>Dette vil de ansatte ha </b>

<b>I forhandlinger? Bli sint!</b>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.