Tapene er dermed en realitet.

Citigroups pressetalsmann Jonathan Woodier vet ikke hvor likvide obligasjonene er, men anslår at resultatet av tvangssalget først vil foreligge på mandag. Igår fortalte Citigroup markedet at de ville bruke sin rett til å selge kommunenes andeler.

Les også: Citigroup gjennomfører tvangssalget

På mandag vil sannsynligvis kommunene få vite hvor mye de har tapt på investeringene. Så langt har det som skulle gi kraftkommunene ekstra inntekter kostet Rana, Hattfjelldal, Hemnes og Narvik kostet totalt 536 millioner kroner. Hvor mye av dette de får tilbake når regningen gjøres opp er fortsatt usikkert.

Blir tap
- Jeg vil understreke at Citi gjør alt det kan for å minimalisere tapene under avviklingen, sier Woodier til DN.no. Men han sier det er åpenbart at kommunene vil tape penger.

- Hvor mye anslår du at oblilgasjonene kan være verdt i markedet?

- Det vil jeg ikke spekulere på, sier Woodier.

Da Terra Securities i forrige uke annonserte at de hadde sørget for en fjorten dagers utsettelse for kommunene for å bestemme om de ville betale ekstra penger for å hindre salg, var dette en sannhet med modifikasjoner. Etter det DN.no erfarer var det Citigroup som innvilget Terra Securities 14 dager slik at de kunne forhandle med kommunene før et tvangssalg ble realitet.

Lurer du på hva Terra-saken er? Les: Alt om Terra-saken

Sjakk matt
Citigroup forhandlet med Terra Securities gjennom helgen for å få til en løsning for kommunene.

Da Terra Securities valgte å gå til skifteretten onsdag bortfalt i praksis muligheten for dette. Da opphørte også Citigroup sin forpliktelse overfor Terra Securities. Så vidt DN.no erfarer har ikke Citigroup forholdt seg direkte til kommunene. Derfor var kommunen i realiteten satt i sjakk matt da Terra begjærte seg konkurs.

Synes du kommunene får som de fortjener? Diskuter på DN.no sitt nye forum(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.