Bane Nor overtok oppgaven søndag. I morgenrushet mandag skal anledningen markeres på 59 stasjoner med kaffe og boller, og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skal stå for den offisielle seremonien på Oslo S.

Opprettelsen av Bane Nor er del av jernbanereformen som Stortinget har sluttet seg til. Bane Nor eies av staten og har cirka 4.500 ansatte med hovedkontor i Oslo.

«Jernbanereformen inneholder en rekke grep for å gjøre jernbanesektoren enda mer kundeorientert og effektiv. Reformen innebærer blant annet mer langsiktighet, bedre organisering og tilrettelegging for konkurranse», skriver Samferdselsdepartementet på sine nettsider.

 Bane NOR har fått ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet; trafikkstyring, samt forvaltning og utvikling av jernbaneeiendommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Miguel Sørholts liv i Miami: Velger fra øverste hylle
Miguel Sørholt tok med seg familien og flyttet til Florida. Her får han gitt barna en helt annen skolehverdag enn i Norge.
05:53
Publisert: