– Oslofjordtunnelen åpner for trafikk igjen klokken 18 i dag, mandag 29. mai, melder Statens vegvesen på Twitter. Det ble meldt i forrige uke at tunnelen skulle åpnes 29. mai, men mandag morgen var den fortsatt stengt.

– Det var blant annet noen skilt som måtte monteres, og det tar tid, sier trafikkoperatør Dag-Rune Gundersen hos Vegtrafikksentralen, til Aftenposten.

Tunnelen har vært stengt siden 5. mai på grunn av en omfattende lastebilbrann. 300 meter av den totalt 7 kilometer lange tunnelen var totalskadet etter brannen. Ingen ble alvorlig skadd.

Når tunnelen igjen åpnes for trafikk, blir det med en rekke tiltak for å bedre sikkerheten. Blant annet innføres det et midlertidig rushtidsforbud for tungtransport over 12 meter mellom klokken 7 og 9, og 15 og 18.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.