11. desember tas Blixtunnelen mellom Oslo og Ski i bruk. Nå har Vy levert sitt forslag til hvordan togtilbudet på Østfoldbanen kan bli fra dette tidspunkt.

De foreslår blant annet seks raske direkteavganger per time i hver retning mellom Oslo og Ski på ukedagene. Reisetiden blir 11–12 minutter, som er rundt en halvering av dagens reisetid.

Sporene inn mot Oslo er ikke helt ferdige når strekningen åpner, derfor er kapasiteten på Oslo S noe begrenset. Dette gir noen føringer for hvordan tilbudet blir det første året.

Etter åpningen av Blixtunnelen er det bare lokaltoget (L2) som skal benytte «gamle» Østfoldbanen mellom Oslo og Ski.

Vy togs konserndirektør, Erik Røhne, sier de har lagt vekt på å utforme tilbudet slik at det ikke må gjøres nye og store endringer når Follobanen er fullført i sin helhet.

Han legger til at de nå formelt vil søke Bane Nor, som eier infrastrukturen, om ruteleier som gjør det mulig å realisere de foreslåtte tilbudsforbedringene. Endelig fastsettelse av rutetilbudet skjer i september.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.