Ifølge VG kostet ordningen mellom 85 og 90 millioner kroner i fjor. Svært få av de tidligere ansatte skal ha fått seg nye jobber, og mange har gått på ventelønn over flere år.

- I overkant av 100 ansatte har vært inne i ventelønnsordningen. De fleste kom inn i ordningen i forbindelse med at vi la ned fem distriktsavdelinger i 2001, sier direktør Anne-Britt Nilsen i Norges Bank til avisen.

Hun fremholder at Norges Banks ventelønnsordning er basert på statens regler. Lønnen som betales ut, er på 66 prosent av siste nettolønn.

Sløser utrolig
En som mistet jobben i forbindelse med omorganiseringen i Fredrikstad i 2001 sier det var lett å få tildelt ventelønn.

- Norges Bank sløser utrolig, sier han.

- Svært få behøver å finne seg ny jobb. De går bare over på ventelønn og det kan de motta frem til de blir pensjonister, noe som ingen andre har mulighet til.

Han viser til en bekjent som har mottatt ventelønn i 10 år, som er frisk og arbeidsfør:

- Som synes det er behagelig bare å motta lønn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.