Fra januar til mai i år ble det registrert 14.622 brudd, i snitt 3.000 per måned eller 100 daglig, på arbeidsmiljølovens paragraf 10 om arbeidstidsbestemmelser ved St. Olavs hospital.

- Ansatte føler et press til å si ja til lovbrudd. Dette kan bli en sovepute for lederne som gjør at de ikke trenger å planlegge bemanningen bedre, sier foretakstillitsvalgt Tor Egil Ingebrigtsen i Norsk Sykepleierforbund ved sykehuset og sykehusets hovedverneombud Anne Berit Lund til Adresseavisen.

Sykehusets administrerende direktør Nils Kvernmo understreker at klinikksjefene tar problemstillingen alvorlig, samtidig som de har et stort press på seg. Det siste året har antallet brudd på arbeidstidsbestemmelsene blitt halvert. Dette skal i hovedsak skyldes at de ansatte har fått bedre opplæring i systemet som registrerer arbeidstid, og i tillegg er en del tekniske feil luket ut. Direktøren mener 400-500 månedlige tilfeller fortsatt kommer av systemfeil. Likevel synes at han tallet på brudd ligger altfor høyt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.