SUNDVOLDEN: - Det blir nok tøffe tak, starten på samtalene har ikke vært så tøffe. Vi er tre på hver side som forhandler, og det er interessant å høre de andres nyanser, sier Erna Solberg (H).

- Vi utfyller hverandre godt, supplerer Siv Jensen (Frp).

- Vi er på overordnede spørsmål. Det er ikke så lett å beskrive, mye innspill og diskusjon. Siv er romslig og omgjengelig, men av og til har hun krutt i seg, det har vi alle sett før, sier Solberg.

- Nå forhandler vi frem politiske løsninger på alle de viktigste områdene. Vi kommer ikke til å gå i detalj, vi har heller ikke holdt på så lenge, har holdt på med det vi mener er de viktigste prosjektene, de overordnede større spørsmålene, legger hun til.

Hver dag vil de gå gjennom politikkområder, forklarer hun.

- Vi vet ikke helt når vi er ferdige, det avhenger av hvor mange problemer vi støter på underveis. Vi er her for å gjøre Norge til et bedre samfunn, sier Norges neste statsminister.

- Gjennom sonderingene de siste to områdene har vi fått stor forståelse for mange områder som ikke ble nedfelt i avtalen signert igår. Og nå når vi bare er to partier, vil vi sette vårt særpreg på det. Min viktigste jobb er å få reelle og gode gjennomslag for Frp, samtidig som vi ivaretar alle hensyn, sier Siv Jensen.

Dette sa de to i dag om følgende temaer:

Om LoVeSe:
- Siden vi ikke fikk over femti prosent, måtte vi gi noe for å få til et grunnlag. Det er i strid med vår valgkampsak og det vi ville gjennomføre, men dessverre ble det ikke flertall for Høyre og FrP sammen, sier Solberg.

- Dette er en vanskelig sak for oss. Vi har vunnet valg i Lofoten og Vesterålen, og vi vil se på hvordan vi kan få til annen aktivitet i regionen. Det er mye kompetanse i regionen som vi vil utnytte, sier hun.

Om tautrekking:
- Vi har ikke kommet til bunns i det vi jobber med. Mye av arbeidet er gjort av de fire partiene i avtalen, men så er det detaljene. Det er viktig å være pinlig korrekt, sier Jensen.

Om departementer:
Partiene har ikke begynt å diskutere hvem som bekler de ulike departementene, og heller ikke antall.

- Begge partier ønsker å se på den biten, og vi vil gjøre en avveining av hvor mye effekt det vil gi. Gjennomføringskraft er viktig, både å modernisere og kraft til å gjennomføre, som ikke har noe med antall byråkrater å gjøre, sier Erna Solberg.

Om karakterer fra femteklasse:
- Det vil kreve lovendring å få innført, og det må vi ha gjennom stortinget. Det kan bli vanskelig å få flertall for det, og vi må se hvor høyt vi prioriterer det. Det er ikke det viktigste i vår skolepolitikk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.