Siv Jensen beskylder finansminister Sigbjørn Johnsen for å ha endret fullstendig mening siden han var fylkesmann i Hedmark, skriver VG.

Hun viser til en kronikk Johnsen skrev i Aftenposten i 2008 sammen med tidligere Ap-statsråd Matz Sandman. De to skrev blant annet at "Dagens budsjettsystemer ikke egner seg for langsiktige investeringer" og "At det bevilges for lite til vei og jernbane sammenlignet med etterslepet."

- Sigbjørn Johnsen må jo føle seg schizofren. Snakk om å møte seg selv i døren, sier hun til avisen.

- Skjer noe i hodene deres
Hun sier mange Ap-folk, blant annet Sigbjørn Johnsen, langt på vei er enige med Frp i synet på økonomisk politikk når de ikke er i posisjon, men at det er som om det skjer noe i hodene deres når de kommer i posisjon.

- Det er Sigbjørn Johnsen som fører Hellas-politikk i Norge. Hellas har blitt styrt av sosialdemokrater veldig lenge. De har ekstrem lav pensjonsalder og enorme offentlige utgifter. Det har store likhetstrekk med Ap-styrte Norge, sier Jensen til VG.

Sigbjørn Johnsen innrømmer overfor avisen at han har skaffet ny kunnskap og endret mening når det gjelder veifinansiering, og ikke lenger er tilhenger av "offentlig-privat-samarbeid" når det gjelder veifinansiering.

Les også: Mener Frp-politikk vil gi «Hellas-tilstander»

- Ekstra hardt i Norge

OECD advarer mot norsk sløsing


<b>- Skremmende svakt</b>

Johnsen: - Dramatisk situasjon i Europa

<b>- Den norske syken er verst</b>

<b>20 % holder ut til pensjonsalder</b>

<b>681.000 arbeidere betaler Norges uføreregning</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.