Kjell Roland overtok som Norfund-sjef september 2006, tre kvart år etter at varslerbrevene ble sendt til styret. Roland har fått et eksempler av Rafats bok og «..har bladd litt i den». Han sier at sluttpakken til Mehraz Rafat ikke er en konsekvens av varslersaken.

- Avtalen vi inngikk hadde ingenting med varslersaken å gjøre. Det var en personalsak. Varslersaken ble avsluttet før jeg begynte. Det som angår meg og min håndtering, det dreier seg om en personalsak. Og den kan jeg ikke kommentere, sier Roland.

- I dag jobber ingen av de fire varslerne i Norfund. Tok Norfund godt nok vare på varslerne?

- Varslersaken ble avsluttet et halvt år før jeg tiltrådte som sjef for Norfund. Hva som skjedde før jeg begynte, er det det daværende styret som må svare for. Varslersaken ble behandlet av det tidligere styret, og det ble bestilt en gjennomgang av kritikken fra internrevisjonen,

- Sett i ettertid, kunne du og Norfund ha håndtert varslersaken anderledes?

-Bådes styret og jeg har gitt uttrykk for at vi ikke har innvendinger til fremgangsmåten til varslerne. Det er ingen grunn til å kritisere måten de gikk frem på. Riksrevisjonen har i ettertid sett på sakene som varslerne tok opp.

- Generelt, har varslere godt nok vern i Norge i dag?

- Det vet jeg ikke om jeg har noen formening om.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.