Trønderenergi frykter ekstreme områdepriser i Midt-Norge i uke 12 og har derfor satt opp variabel pris til hele 250 øre/kWh fra 24. mars.

Den nye prisen fra Trønderenergi er mer enn det dobbelte av den nest dyreste leverandøren på Konkurransetilsynets prisoversikt over samtlige strømleverandører.

- Vanskeligere å få nok kraft
– Vi ser ikke noen annen mulighet. Dersom det blir så ille som vi tror denne uken, så må vi legge oss på dette prisnivået for ikke å tape alt for mye, sier kommunikasjonssjef Ole Jørgen Frostad til europower.com.

Årsaken til at Trønder-selskapet frykter ekstreme priser i uken før påske, er at det meldt utkobling av overføringslinjen Nea – Jerpen, mellom Trøndelag og Sverige. En reduksjon av kapasiteten er nødvendig for å gjennomføre nødvendig oppgradering av linjen. Det betyr at det blir vanskeligere å få nok kraft inn til Midt-Norge i denne uken.

Kan avblåse ekstrempris til kunde
Dersom det likevel skulle vise seg at det ikke blir så kaldt som fryktet og at områdeprisene ikke blir så høye som nå antatt, kan likevel det likevel være at kundene til Trønderenergi slipper å betale 250 øre/kWh.

– Vi har to ukers varslingsplikt og må derfor være litt føre var og melde prisøkning. Vi kan imidlertid komme til å varsle kutt før denne ekstreme prisen trer inn, dersom vi ser at det ikke blir nødvendig med så høy pris, sier Frostad.

Foreløpig har de ikke fått noen negative reaksjoner fra kundene på meldingene om at den variable prisen mer enn dobles fra 24. mars.

Rundt halvparten av Trønderenergis 26.000 kunder har variabel pris.

Les også: Bergen-regionen kan få Norges dyreste strøm (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.