Stordrange mener Fred Ingebrigtsen og de andre siktede i Acta-saken i praksis soner sin straff uten dom. Det skriver han i et innlegg i Dagens Næringsliv på mandag.

Årsaken er at politiet i Rogaland har brukt langt mer tid på å etterforske saken enn det de opprinnelig tok utgangspunkt i da siktelsene ble kjent for 14 måneder siden. Først ble det anslått at etterforskningen skulle være ferdig i desember i fjor.

«Deretter har politiet kommet med stadig nye tidsfrister. Alle er blitt brutt», skriver Stordrange i innlegget. Derfor foreslår advokaten at det skal vedtast tidskrav til politiets arbeid.

«Politiet har ingen krav til hvor lenge de kan drive etterforskning mot noen som er mistenkt eller siktet. En siktelse kan således henge over en person i mange år, og de facto være en forhåndsdom i medias og offentlighetens øyne».

Advokatene mener politiet må stille med store etterforskningsressurser for å få ferdig saken når de iverksetter en sak de vet får store konsekvenser for de involverte.

«Ingen skal straffes uten som. Med dagens praksis soner de siktede sin straff fra første overskrift på avisenes forsider», fremholder forsvarsadvokaten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.