- Høyre får skryte av at handlingsregelen består, vi får skryte av at vi nå skal utrede mange endringer innenfor regelen, sier Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Han viser til ett konkret eksempel der regelen allerede er besluttet endret: Det skal opprettes et eget utbyggingsselskap med øremerkede investeringer til vei.

- Dette er en stor seier for oss, sier Solvik-Olsen.

- Det er en forbedring av handlingsregelen.

En endring som foreløpig kun er på utredningsstadiet, er spørsmålet om et skille mellom drift og investeringer. Det er enighet blant de borgerlige partiene om en slik utredning.

- Handlingregelen ligger fast
- Er du enig med Solvik-Olsen i at dette er en forbedring av handlingsregelen, Jan Tore Sanner?

- Handlingsregelen ligger fast. Vi har åpnet for en slik utredning nå, for det er 10 år siden sist man så på dette, og det er naturlig å gå inn på disse spørsmålene. Når det gjelder utbyggingsselskapet for vei, er det en løsning Høyre er fornøyd med.

- Men er det en forbedring av handlingsregelen?

- Jeg bruker ikke de ordene. Handlingsregelen ligger fast.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.