Narvik kommune måtte ta opp kassakredittlån for sikre desemberlønnen til de ansatte, het det i en melding tidligere fredag.

Les også:Terra-kommune måtte ta opp kassekredittlån

Årsaken til kassekreditten har ikke å gjøre med Terra-skandalen, meldes det nå fra Narvik kommune.

Det bekrefter rådmann Trond Hermansen overfor NTB. Han opplyser at Narviks årsbudsjett er på 900 millioner kroner. Det årlige tilskuddet fra de investerte kraftpengene skulle etter planen tilføre kommunen 3 millioner kroner hvert år fremover.

– Det er beklagelig at storparten av beløpet trolig uteblir, men det får ingen stor innflytelse på kommuneøkonomien. 3 millioner kroner av et årlig budsjett på 900 millioner er tross alt bare 0,33 prosent, sier Hermansen.

Normal kassakreditt
Kassakreditten med grense på 100 millioner kroner har kommunen hatt tidligere.

– Det er naturlig at en kommune i likhet med en privat bedrift har varierende likviditet. I tillegg er ikke alle utgifter like godt periodisert. Dermed er det like naturlig for oss som for de fleste andre kommuner, at vi opererer med en kassakreditt, sier rådmannen.

Han bekrefter at det er store utbetalinger mot slutten av året, og at kommunen i noen tidligere år har hatt større reserver enn i år, men sier samtidig at Terra-tapene ikke har påvirket situasjonen ennå.

– Kassakreditt er ikke noe uvanlig fenomen for Narvik heller, men vi har ikke behøvd den konstant, sier Hermansen.

Ikke hørt fra Citibank
Hermansen opplyser at kommunen ennå ikke har hørt noe fra Citibank om hva som skjer med de tapsbringende plasseringene av kraftinntektene.

– Opprinnelig var det tidsfrister på en avhendelse av verdipapirene, men vi har forstått det slik at konkursen i Terra Securities åpnet for at Citibank kunne flytte plasseringen til andre interessenter når det passet banken.

I hvert fall ble det slik når kommunene ikke lenger ville være med på dette engasjementet, sier Hermansen.

Han mener det er mest ryddig at bostyret nå har overtatt ansvaret for å klargjøre engasjementet, og at kommunen selvsagt er spent på når de vil få melding om hvor stort tapet blir.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.