Nesten fire år etter at sertifikatsaken første gang sto på trykk i Dagens Næringsliv i august 2001, begynner den rettslige behandlingen av saken i dag i Oslo tingrett.

- Jeg ser frem til en sak der fakta og ikke person står i fokus, sier Kjell Inge Røkke på vei inn i rettssalen i regnværet mandag morgen.

- Jeg er godt forberedt, sier han videre.

Altfor mye
Robert Matos, Kjell Inge Røkke, hans personlige assistent John Inge Valand og båtmegler Erik Øye er alle tiltalt for å ha bestukket tidligere fartøysinspektør Claes Pallin for å få utstedt svenske skippersertifikater. I Oslo tingrett er det satt av seks uker til saken.

Det mener Kjell Inge Røkkes advokat Ellen Holager Andenæs er altfor mye.

– Jeg synes saken har fått et omfang som er hinsides hva en kunne tenke seg, sier hun til Dagens Næringsliv.

Den svenske fartøysinspektøren Claes Pallins forsvarer, John Christian Elden, reagerer sterkt på at det tar seks uker å få gjennomført rettssaken.

– Det er sykt ut fra sakens bagatellmessige karakter, sier Elden.

Bemerkelsesverdig
Pallins svenske advokat Bengt H. Nilsson mener at en lignende sak ført i svensk rettsvesen, ville vært gjennomført på tre-fire dager.

– Denne saken har fått et omfang som er bemerkelsesverdig og uventet stort sett fra vårt og Pallins synspunkt. Dette er overraskende, sier Nilsson.

Robert Matos' advokat Frode Sulland synes ikke seks uker er for lang tid i forhold til alle de vitnene som er påberopt fra de ulike partene.

– Det kan nok se ut til at den tiden trengs, sier Sulland.

(dn.no følger rettssaken og kommer tilbake med mer)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.