- Selv om jeg har trukket meg ut av politikken, må jeg innrømme at det kribler veldig av og til. Jeg savner meg, sier Carl I. Hagen (65) til Dagens Næringsliv.

Etter at han gikk ut av Stortinget ifjor, etter over 30 år som folkevalgt, deler han tiden mellom oppdrag for pr-byrået Burson-Marsteller og som spesialrådgiver for Frp. Han bekrefter at «det er noen i partiet som har stilt meg spørsmålet om jeg kan være villig å stille som ordførerkandidat».

Foreslår Hagen
Komiteen som skal nominere kandidater til det endelige nominasjonsmøtet i høst, ble satt ned på Oslo Frps årsmøte i midten av februar. Der sitter blant andre Svenn E. Kristiansen, tidligere ordfører og varaordfører i Oslo. Komiteen skal konstituere seg selv, og mye taler for at Kristiansen vil lede nominasjonsarbeidet.

- Som medlem av den nylig nedsatte nominasjonskomiteen i Oslo Frp, kommer jeg til å foreslå at vi spør Carl I. Hagen om han er villig være Frps ordførerkandidat i Oslo. Å få Hagen som ordfører i Oslo, vil være et kupp, både for Frp og Oslo som by. Hagen er oslogutt og har lang erf#229 fra bystyret, i tillegg til rikspolitikken. Oslo kan ikke få noen bedre ordfører enn Carl I. Hagen, sier Kristiansen.

Samlende?
Ifølge DNs kilder har partileder Siv Jensen bedt Hagen vurdere å stille som kandidat.

- Som partileder er jeg varsom med å blande meg inn i nominasjonskomiteens arbeid. Men hvis Hagen stiller seg til disposisjon, er det utrolig spennende. Det er hevet over tvil at han har kvalifikasjoner og erf#229 som vil være en styrke for Oslo, sier Jensen.

- Vil han være nok samlende for Oslos innbyggere?

- Alle kandidater, uavhengig av partibakgrunn, vil ha med seg sine politiske farger inn i jobben. Og den som blir ordfører, vil reflektere det politiske flertallet. Dessuten skal en ordfører være mer enn en snorklipper. Når det er sagt, er det ingen tvil om at Hagen kan ta seg av stasen også - etter mange år i presidentskapet på Stortinget. Hagen kan representere, for å si det forsiktig, sier Jensen.

Oslo er byen min
Carl I. Hagen vet hvordan han skal forholde seg til overtalelsesprosessen som nå er startet.

- Mitt svar vil være at jeg foreløpig har trukket meg fra politisk arbeid. Men det er alltid en siste dato for når en nominasjonskomité skal ha et svar. Sist gang jeg ble spurt av nominasjonskomiteen foran stortingsvalget, ga jeg svar den dagen fristen gikk ut. Dersom jeg får en formell henvendelse fra nominasjonskomiteen i Oslo Frp, vil jeg vurdere saken nøye og gi svar innen fristen, sier Hagen.

- Hva med tanken på å bli ordfører?

- Å bli ordfører er selvsagt en svært fascinerende tanke. Oslo er byen min. Jeg er født og oppvokst her, og foruten noen få år i Bærum, har jeg bodd her hele livet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.