Frp-leder Siv Jensen beskylder regjeringen for å lide av sparetyranni. Hun vil heller fylle på med oljemilliarder.

– Jens Stoltenberg sparer Norge til fant. Det er ikke behov for å stramme inn på neste års statsbudsjett, sier Siv Jensen til ANB.

Statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Sigbjørn Johnsen har begge sagt at regjeringen må begrense bruken av oljepenger ytterligere neste år.

– Jeg registrerer at regjeringens folk til stadighet kommer med signaler om kutt og innstramming, selv om flere ledende økonomer nå sier at det vil være feil å stramme inn nå, sier Jensen.

Små forventninger
Hun viser til blant andre sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities som mener 2011-budsjettet må være nøytralt og dermed har plass til fem milliarder kroner ekstra.

– Jeg venter i spenning på hva regjeringen kommer med 5. oktober, men jeg har ikke store forventninger, sier Jensen.

Nå vil Frp forsøke å utarbeide et eget langtidsbudsjett.

– Vi er opptatt av å få fram de dynamiske virkningene og innsp#229er av systemendringer over tid. Hva blir for eksempel virkningen av et flatere skattesystem etter ti år? Hvor stor blir effekten av en kraftig veibygging i form av økt produktivitet og færre ulykker om ti år? Norsk politikk er altfor kortsiktig. Perspektivene forsvinner i de årlige budsjettdiskusjonene, sier Frp-lederen.

– De rødgrønne tenker ikke en eneste ny tanke. Regjeringen gror fast i gammelt tankegods og er bare opptatt av å administrere, sier Jensen.

Les også: - En mutert og alvorlig hollandsk syke


Stoltenberg: - Skatteletter er naivt

- Stoltenberg må ha misforstått


- Bruker mye penger uten mål og mening

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.