Investor Ola Mæle fyrte løs mot statsministeren fra sin overdådige bursdagsfeiring i St. Tropez.

Les mer her:
Vil ha duell med Jens

- Det er mulig verden ser litt annerledes ut fra St. Tropez enn den gjør fra Norge. Ola Mæle går til angrep på regjeringen og meg, men han går også til angrep på viktige norske verdier som å gjøre ting i fellesskap og dele godene, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

- Har gitt ham mulighet til å bli rik
Han mener den norske modellen, som Mæle er så kritisk til, både har bidratt sterkt til et samfunn med mindre forskjeller mellom folk, men også skapt mer omstillingsdyktige økonomier som har sørget for stor vekst, og dermed gitt mange en mulighet til å bygge seg opp store formuer.

- Mæle burde være mer takknemlig overfor det fellesskapet som har gitt ham og andre muligheten til å lykke og bli rike, sier Stoltenberg.

Ola Mæle har, ifølge Kapitals liste over Norges rikeste, en formue på 600 millioner kroner. Likevel står han i skattelistene for 2006 oppført med en inntekt på 0 kroner og en formue på 0 kroner. Han skal ha betalt 200 kroner i skatt. Skattelistene sier imidlertid ingenting om hvor mye selskapene til Mæle betaler i skatt.

Jens Stoltenberg er klar for å møte Mæle til politisk debatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.