Kampen om millionene etter det velstående ekteparet Urdahl fortsetter i Oslo tinghus i dag med forkl#229er fra begge parters vitner.

Først ut var Synnøve Alver Urdahls fetter Ivar Alver. Han bekreftet på spørsmål fra Mona Høiness' advokat at han møtte Høiness allerede i begravelsen til Synnøves mor i 1986.

Likevel mente han det var helt utenkelig at hun skal ha vært som en datter for ekteparet.

- De så på henne som en venn, men slett ikke som hun selv sier som en datter. Hun var snill, hyggelig og tjenestevillig. Mona var snill med Synnøve, sa Alver.

Mona Høiness har selv fortalt at hun var som en datter for ekteparet. Som belegg for dette har Høiness fremlagt bilder som viser henne sammen med ekteparet ved juletider. Hun skal allerede i 1986 ha fått beskjed av Per Urdahl, som da var hennes sjef, at hun skulle arve ekteparet.

Skure gulvene
Ifølge Ivar Alver hadde Per Urdahl fortalt at Mona Høiness skulle begynne hos ham for å skure gulvene.

- Han snakket ikke om hennes virksomhet eller hvor dyktig hun var, sa Alver. Til tross for at han ikke er blant saksøkerne vil han bli arving om testamentet blir kjent ugyldig, ettersom han er slektsarving av den avdøde enken.

- Har du vært kjent med om eller vet om det er riktig at Mona Høiness har feiret jul med Per og Synnøve, spurte advokat Fred Arne Gade, som representerer slektningene etter det avdøde ekteparet.

- Nei, det har jeg ikke kjent til.

- Ville du visst det om det var en tradisjon?

- Tror jeg ville hørt det. Det ville sikkert Per og Synnøve fortalt meg, svarte Alver.

Både han og Mona Høiness er enige om at skal ha kjent ekteparet Urdahl svært godt.

- Uttafor
Alver kunne også fortelle at han oppfattet Synnøve Alver Urdahl som veldig mentalt svekket høsten 2007.

- Hun var helt utafor, sa han om enkens helsetilstand rundt et halvår etter at testamentet ble skrevet.

Denne oppfatningen sto i skarp kontrast til en annen vitneforkl#229 retten fikk høre kort tid etter.

Annie Halvorsen, som selv var en inngiftet slektning av Synnøve Alver Urdahl, møtte Mona Høiness og enken da de var på reise på Senja i juni 2007.

Fant frem umiddelbart
- Hun kjente meg igjen med en gang. Vi var hjemme og drakk kaffe, og så kjørte jeg dem til Finnsnes hvor de skulle ta en ferge til Setermoen, fortalte den tidligere ordføreren i Torsken kommune.

Hun beskrev en dame som fant frem til graven hun skulle besøke på kirkegården - selv om det var mange år siden hun hadde vært der sist.

- Det var Ingenting som tilsa at hun var senil eller noen ting. Hun var som hun skulle være. Et menneske som er senil er på en annen måte enn jeg hadde inntrykk enn Synnøve var, sa Halvorsen, som var stevnet av de åtte personene som har saksøkt Mona Høiness for å få kjent testamentet ugyldig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.